Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2024 hebben vicevoorzitter Bart van de Weijer en archivaris Ad Zegers een mooie kast onthuld waarin alle onderscheidingen van de Prinsen van AWC de Keien worden tentoongesteld.
Bart en Ad onthulde de kast met de volgende woorden:

Goede ideeën hebben soms tijd nodig om te rijpen, maar soms komen dingen ook toevallig bij elkaar en kan het snel gaan.
In december 2022 ging ik op bezoek bij Hans en Jacqueline Daris. Even kletsen en de tijdelijke foto van de Wever vervangen voor een mooi gedrukt exemplaar.
Tijdens het kletsen en koffiedrinken zei Hans: Hé Bart, ik heb iets voor jou. Van zolder haalde hij een plank met daarop iets speciaals. Ze waren heel erg oud en hadden duidelijk jarenlang stof gevangen, maar onder die stof zat een stukje Keien geschiedenis waarvan ik meteen wist: hier moeten we iets mee doen!

Na afscheid te hebben genomen van Hans en Jacqueline ben ik gelijk naar Archivaris Ad gereden. Bij Ad aangekomen zei ik: Ad hier moeten we iets mee: Kan jij iets regelen om deze Keien geschiedenis te bewaren en te etaleren? Het moet iets zijn waar we nog jaren mee vooruit kunnen. Ad zei: Mooi man, dat ga ik organiseren. Ad vertelde dat hij al jaren met dit idee rond liep, zelfs al eens met het bestuur had besproken, maar het was er nooit van gekomen.

Paar maanden later ging ik bij Ad kijken om te zien hoe ver hij was en man… wat was ik verrast! Het was kei mooi geworden en de inhoud kwam er veel mooier uit dan ik verwacht had.

Ad mag ik aan jou vragen om de onthulling te doen.

Onthulling.

Ad bedankt voor deze nieuwe aanwinst van onze vereniging!

Maar we hebben nu niet zomaar een kast, we hebben een stukje Keien geschiedenis waar we elk jaar een nieuw stukje aan gaan toevoegen. Toekomstige prinsen mogen tijdens de nieuwjaarsborrel hun onderscheiding bij de kast (tegen het glas aan) plaatsen. En met deze nieuwe traditie willen we nu starten.

Graag Prins Sam en adjudant Bart naar voren. Kapel Adelstand.

Prins Sam plaatst op z’n gemak zijn onderscheiding tegen het glas aan (Ad plaats hem later die week in de kast).

Prins Sam zei dat hij zich geëerd voelt dat hij, als eerste Prins, ook zijn onderscheiding heeft mogen toevoegen aan deze Keien geschiedenis.

De inhoud van de kast, alle onderscheidingen, zijn ook via deze webpagina te bekijken: KLIK.

 

Onthulling onderscheidingen kast