De Raad van Elf is een gezelschap van (minimaal) elf mannen, dat tijdens carnaval én in het voortraject de Prins & Adjudant ondersteund. Leden van de Raad van Elf zijn vaak vertegenwoordigd in allerlei commissies, die betrokken zijn bij het carnavalsfeest. Of zetten zich in ter ondersteuning of begeleiding van de activiteiten. De Raad is belast met het toezicht op het ordelijk verloop van alle zittingen en carnavalsavonden in het carnavalsseizoen. Ze zijn altijd aanwezig om her en der te assisteren.

De Raad van Elf is onderdeel van ‘het Geüniformeerd’. Bij de Keien bestaat ‘het Geüniformeerd’ verder uit de Prins & de Adjudant, het Bestuur, de Hoge Raad, Ceremoniemeesters, de grote dansgarde en de Keiendweilers bijgestaan door Pliessie Toon. De Prins en zijn Adjudant kunnen uit de Raad van Elf komen, maar dit is niet noodzakelijk. In principe kan iedereen Prins en/of Adjudant worden.

De Raad van Elf draagt een kostuum met op de linkerborst het Keienplaatje en in de linkerborstzak een pochet. Onder het kostuum dragen de raadsleden een witte blouse, met een cumberband en strikje. Om de nek hangt de raadsonderscheiding. Witte handschoenen, zwarte schoenen en zwarte sokken maken het geheel compleet. Op het hoofd dragen de raadsleden een steek met één fazantenveer. De Prins en de Adjudant hebben overigens meer veren.

V.l.n.r.
Marc, Jan,  Hugo, Patrick, Angelo, Tom, Luuk, Bert
Giel, Thijs en Tommy.
Niet op de foto: Raymond, Frans, Timo, Daan en Sten.