Het Wolders Lachblad, wie kent dit niet? De al sinds 51 jaar gratis huis-aan-huis verspreidde en enige Carnavalskrant van Aalst en Waalre wordt nog steeds met open armen ontvangen bij alle inwoners. Dat daar een flink team al maanden voor de presentatie intensief mee bezig is, realiseren zich weinigen.

Het idee voor de volgende Carnavalskrant wordt al tijdens de vorige Carnaval geboren en uitgewerkt. Foto’s worden gemaakt met het oog op dat thema en leuke momenten worden verzameld. Natuurlijk spelen de nieuwe Prinsenkoppels een belangrijke rol bij de opmaak van het Wolders Lachblad. In het diepste geheim en op verschillende locaties worden daarom al, voorafgaand aan de lancering, vele foto’s gemaakt, waarvan slechts de beste in het Wolders Lachblad belanden.

Wie is dan dat team enthousiaste vrijwilligers? Voor de grafische vormgeving en fotografie is Jaqueline van de Weijer verantwoordelijk. Vele uren (zeg maar gerust dagen) brengt zij door achter haar computer en fototoestel om de mooiste momenten met iedereen te delen en de opmaak van de krant te verzorgen.

Gerard Oudshoorn coördineert het geheel, verzamelt en maakt teksten en advertenties en onderhoud de contacten met de drukker. Paul van Loon is onze vaste tekenaar, hij weet de meest grappige momenten in tekening om te zetten. Meint Eigenberg verzorgt een deel van de foto’s. De PR-commissie is verantwoordelijk voor het advertentiegedeelte. En natuurlijk worden we door velen geholpen:
De Raad van Elf voor het ophalen van de advertenties, Drukkerij Strijbos die ons altijd zo geweldig ondersteund en de vele verenigingen en clubs die een mooi stukje proza en foto’s leveren voor hun bijdrage aan het Wolders Lachblad.

Maar zoals zovele commissies zijn ook wij natuurlijk op zoek naar uitbreiding van onze creatieve kant. Heb je goeie ideeën of zeg je….het kan veel beter….kom erbij en denk en doe mee!

Jubileumkrant 2022
Hier komt de volgende krant

Keienkrant 2020

Keienkrant 2021

Wolders Lachblad 2019

Wolders Lachblad 2018

Wolders Lachblad 2017

Wolders Lachblad 2016

Wolders Lachblad 2015

Kei-Glossy 2014