Naast het besturen, organiseren en vieren van carnaval heeft het bestuur van AWC de Keien hard gewerkt aan de Missie en Visie van AWC de Keien.

Tijdens verschillende Keisessies is de Missie en Visie tot stand gekomen. Gepresenteerd en besproken op 2 ledenavonden. Het resultaat mag er zijn. Een basis waarop gebouwd kan worden.

De Missie van AWC De Keien:

Het organiseren, vieren, uitdragen en beleven van Carnaval in Aalst en Waalre voor jong en oud. We zorgen voor een complete beleving met daarin ruimte voor tradities, protocollen, sociale en kolderieke momenten.

De Visie van AWC De Keien:

AWC De Keien wenst een complete vereniging* te zijn in alle facetten** met betrokken en loyale leden en een kwalitatief hoogwaardig*** programma, waarbij de organisatie dusdanig op orde is, zodat ten alle tijden de continuïteit van de carnaval in Aalst en Waalre**** gewaarborgd is.

*Complete vereniging: Leden, commissies, kapellen, Jeugdraad van 11, Jeugdprins en Jeugdadjudant, dansgardes, Grote Raad van 11, Grote Prins en Adjudant, Hoge Raad, Bestuur, Pliessie, Ceremoniemeesters.
** Facetten: Protocol, Tradities, Kolderieke momenten en Maatschappelijk actief.
*** Kwalitatief hoogwaardig programma: Goed georganiseerd. Dag-, avondvullend. Aantal activiteiten in voorseizoen en tijdens de carnavalsdagen.
**** Aalst en Waalre: Leden, vrijwilligers en bezoekers uit Aalst en Waalre.