Zonder optocht geen carnaval!
Om lekker carnaval te vieren, moet je loskomen. Je lachspieren, je keelspieren, je buikspieren, maar zeker ook je kuitspieren. En hoe kan dat beter dan met een optocht? Huppelen, dansen, springen, alleen, met een vriendenclubje of zelfs met een hele buurt of een (sport)vereniging. Bedenk maar iets geks, iets leuks. Verheerlijk iets of maak het juist belachelijk. Laat iedereen langs de route zien, wat je bedacht hebt en daag ze uit om mee te doen! (Vul wel even het formulier klik in en lever het op tijd in.)

Karnaval Kost Knaken
Grapje, gewoon om 3 K’s op ’n rijtje te krijgen. Want meedoen in de optocht hoeft niet veel te kosten. Schakel ouders, buren, vrienden in om te helpen bij wat je nodig hebt. En voor de jeugd geldt: altijd een prijs!

Route van de optocht
De optocht start in Aalst, wordt opgesteld in de Sophiastraat vanaf de kruising met de Prins Mauritsweg, dus ter hoogte van de parkeerplaats van De Pracht. Om 14.00 uur start de optocht, steekt de Eindhovenseweg over en gaat via de Raadhuisstraat, Julianalaan en Willibrorduslaan via de Markt, de Hoogstraat en Het KeienKlooster. Daar verlaten de wagens de stoet en kunnen de deelnemers en belangstellenden naar Het KeienKlooster voor de bekendmaking van de prijswinnaars in 5 categorieën.

Hotspots
Wie alles rustig wil bekijken, moet natuurlijk bij de start zijn, dus De Pracht, van half 2 tot 2 uur. Heel gezellig, maar de groepen krioelen nogal door elkaar. Letterlijk!
De oversteek van de Eindhovenseweg is geen goede plaats, omdat we daar zo snel mogelijk willen over heen willen. Beter is het stuk vanaf de Leesakker tot aan de Julianalaan, heel gezellig!
Vanouds ook heel gezellig druk is het bij het Stationskoffiehuis.
De Williborduslaan biedt heel veel plaats om het op je gemak te bekijken, vanaf de Eikenlaan wordt het weer gezellig druk, want bij de verkeerslichten wordt de stoet af en toe gestopt om verkeer door te laten.
De stoet wordt welkom geheten bij De Bus.
Loeidruk is het vanaf de verkeerslichten tot op de Markt, richting basisschool de Wilderen. Daar wordt de stoet ontbonden en wordt niemand meer wijs uit het gewoel. Voortzetting in De Oude Toren.

Onderweg Overlast
In de optocht wordt geen ander verkeer toegelaten, gewoon om veilig te kunnen lopen en rijden. Als de optocht langskomt, worden zijwegen tijdelijk afgezet door officiële, opgeleide verkeersregelaars. Als de optocht voorbij is, maken zij de route weer vrij.
Als er vragen zijn, kunnen zij ook de weg wijzen.

Klik hier voor de Optochtcommissie,
Klik hier voor het Optocht-reglement,
En klik hier voor het inschrijfformulier.

Lees de juryrapporten.

Hieronder diverse video’s van de carnavalsoptocht via Youtube:

Optocht 2024:

Optocht 2023:

Optocht 2020:

Optocht 2019:

Optocht 2018:

Optocht 2017: