Tijdens het Prinsenbal van 10-11-2018 hebben we afscheid genomen van Hoge Raadslid Tjeu van der Leegte

Onze voorzitter Tanja heeft dat met een speech zo verwoord:

Beste Keien, Keiinnen kiezelkeikes en alle andere carnavalsvierders,
Het voelt weer geweldig om hier tussen iedereen in te staan, ik zeg het volgens mij ieder jaar, maar dit blijft een kippenvel-moment met z’n allen samen, geweldig!!!!

Graag wil ik de hoge raad een naar voren vragen:
Grootvorst Albert
Vorst Ad
Rob
Wil
Gerard
Jeroen (nu nog adjudant)
En Tjeu…… en dit hoge raadslid gaat ons helaas verlaten…
Marja zou jij ook op het podium willen betreden?

Hoge raadslid Tjeu, Lieve Tjeu
Enthousiasme dat is het woord dat bij me opkomt als ik aan jou denk! Een grote knuffelbeer met altijd (of bijna altijd) een lach op zijn gezicht.

Helaas ga je als Hogeraadslid bij AWC de Keien stoppen. Een hoge raadslid met een bijzondere staat van dienst. Want wie bij de hoge raad kan zeggen dat ie jaren lang Pliessie is geweest, 11 jaar om precies te zijn.
Voordat ie tot Pliessie werd geslagen was ie al sinds de begin jaren negentig lid van de raad van 11. In 2010 werd hij gevraagd om toe te treden tot de hoge raad. Een uiteraard zei hij enthousiast JA.

Naast alle geüniformeerde functies is Tjeu ook altijd in voor allerlei andere taken, zoals je wellicht al op de schermen hebt kunnen zien.
– Eier bakker
– Barman….. Tja Tjeu het gaat weer om eten en drinken 
– Optochtregelaar
– Reclameborden in het dorp-zetter, nou ook vaak delegeerder van deze taak, want plannen is niet het grootste talent van Tjeu 😉

Tjeu alle gekheid op een stokje. Wij, AWC de Keien zijn jou enorm dankbaar voor jouw geüniformeerde carrière.
Mag ik een enorm groot Wolders applaus voor om deze dankbaarheid bij te zetten!!!!

Ik geef je graag 3 zoenen en overhandig jullie May de bloemen.

Maar zoals een enthousiasteling betaamd, ontloop je het op de loer liggende zwarte gat. Je bent dit gat voor geweest, zoals we allen vorige zondag live of in de krant hebben gezien. Je bent inmiddels in het onecht verloofd met niet jullie Marja, maar met een andere Marja, Je bent dit seizoen bruidegom van de boerenbruiloft. Iets wat jou op het lijf geschreven is.

Prins Luuk, Adj Jeroen, Grootvorst Albert, Vorst Ad, mag ik jullie uitnodigen om wat dichterbij te komen staan. Want Tjeu we gaan je ontdoen van je Hogeraadsversierselen.

Tjeu van de Leegte, dank je wel en veel plezier dit carnavalsseizoen!

Afscheid Hoge Raadslid Tjeu van der Leegte