Beste Keien, Kei-ïnnen en Kiezelkeien, lieve carnavalsvierders, Prins Sam en adjudant Bart en hofdames Joyce en Chantal, jeugdprins Sep en adjudant Ties, familie Vos en wethouder Kees Vortman.

Welkom allemaal op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van AWC de Keien, wederom samen met de uitreiking van de Gérard Vos Penning en uiteraard de presentatie van de 57e carnavalskrant.
Deze nieuwjaarsreceptie is de eerste in de Foyer van ons KeienKlooster!

Afgelopen jaar was een mooi carnavals jaar; het eerste complete carnavals jaar na de corona festiviteiten. Wat hebben we genoten!
Maar is er afgelopen jaar ook weer veel gebeurt. Tijdens de zomervakantie kwam het nieuws dat onze zustervereniging de Torentutters er mee gingen stoppen. Dat was toch even schrikken. Tijdens hun afscheidsfeest heb ik gezegd dat iedereen welkom is om carnaval te blijven vieren, bij ons, maar ook bij andere verenigingen.

Daarna kwam het volgende nieuws, de Oude Toren komt in andere handen. Voor ons als bestuur betekende dat toch weer schakelen en na gesprekken met o.a. Hennie zijn we weer welkom en terug in ons KeienKlooster. De eerste avond die we hier mochten vieren was de Keiengatse Zwetsavond en dat was een groot succes.

Was dat dan het enige nieuws in 2023? Nee, helaas gebeuren er in de wereld dingen waar je eigenlijk tijdens carnaval niet bij wilt stilstaan; de verschillende oorlogen, de verschillende rampen, groot en klein leed in binnen- en buitenland. Ik baal van al dit verschrikkelijke nieuws maar ik merk ook dat veel mensen om mij heen dit even willen vergeten. En gelukkig kunnen wij dit even snel vergeten, maar de mensen die dit betreft kunnen dit niet, hoe lastig is dat! Denk daar eens over na, hoe goed hebben wij het hier in Waalre/Nederland.

Maar goed…

2024 is een kort en snel carnavalsseizoen waarin we een vol programma hebben, met o.a. 2 weken vooraf. De Volmolen, de Baltrappers en wij Keien vinden dat dit feest van de Torentutters gewoon moet blijven plaats vinden. Daarom gaat dit ook weer een kei-leuke avonden worden!

Verder staat hier wat ons betreft, een normaal carnavalsprogramma op de rol met wat mij betreft alleen maar hoogtepunten;

Met een mooi jeugdkoppel,
Met een grote prins en gelukkig met mooie hofdames,
Met het scholenbezoek,
Met een optocht,
Met lekker feesten,
Met lekker in de polonaise,
Met lekkere muziek van kapellen, dit jaar weer groots in het KeienKlooster; Het Keiengats muziekskesbal!
En dat gaan we vieren…
Met familie,
Met vrienden,
Met wij,
Met Ons,
Met de Keien!

Ik wens daarom iedereen een zalig en carnavalesk nieuwjaar!

Alaaf!

Nieuwjaarsspeech 2024 van onze vicevoorzitter Bart van de Weijer