Zaterdagavond 11 November werd in het Huis van Waalre, de nieuwe Prins en Jeugdprins en hun gevolg gelanceerd.
Na vorig jaar eindelijk weer een jaar “op volle kracht” werd het stokje op 11 november overgedragen aan Prins Sam en Adjudant Bart, samen met hofdames Joyce en Chantal.

Super veel zin hebben ze erin en ze hebben al genoten van ieder moment in de voorbereiding. Het geheim houden, hints bedenken, een vat timmeren.
En natuurlijk wekelijks bij de kapel horen wie nu weer de verdachte Prins was….

Maar met wie hebben we dit jaar van doen?

Prins Sam:
Schuif aan en schenk bij, leven in de brouwerij! Dat is de leus van onze nieuwste Prins Sam. Carnaval is het mooiste als je het samen viert en iedereen is welkom. Sam vindt het leuk om mensen te vermaken of verbazen met muziek of een andere creatie, carnaval is daar een goed moment voor. Elkaar een beetje uitdagen en voor de gek houden en zo zorgen voor mooie herinneringen. Het mooiste van carnaval vindt hij dat je écht tijd hebt voor elkaar. Je weet dat je 5 dagen niks anders hoeft dan samen zijn. Dat geeft een bepaalde verbondenheid.

Sam is muzikant, bassist welteverstaan. In Waalre bekend van de Keiendweilers, Die Lustigen Brüder en in de wijdere omgeving ook nog van Die Edelweisskapelle. Sam woont niet in Waalre, maar is hier al jaren te vinden tijdens het carnavalsseizoen. Sam komt oorspronkelijk uit Eindhoven en is vorig jaar, samen met Joyce, in Veldhoven gaan wonen, want dat is toch een stuk dichter bij Waalre waar het allemaal gebeurt…

Al jaren is Sam kapelleider van “de Brüder” en muzikaal leider van de Keiendweilers. Hij zorgt er samen met een paar andere muzikanten ieder jaar weer voor dat het (jeugd)prinsenlied door de kapellen ten gehore gebracht kan worden. Hij zorgt ook voortdurend voor nieuwe muziek, zodat de Keiendweilers er ieder jaar weer een feestje van kunnen maken. Ook introduceerde Sam de Duitse muziek en gemütlichkeit in Waalre met “Das Groβe Keienfest”.

Sam is altijd bezig. In het dagelijks leven werkt hij in de koeltechniek als servicemanager waar hij de bierkoeling van diverse grote brouwerijen werkend, maar ook eieren, paracetamol en kaas op temperatuur houdt. Het liefst brengt hij echter tijd door op het podium met een instrument in zijn hand, achter zijn brouwketels of aan het klussen in het oude huis dat hij en Joyce gekocht hebben. Daarnaast mag een speciaal biertje hem ook goed smaken en bezoeken Joyce en hij samen zo veel mogelijk brouwerijen in binnen- en buitenland. Sam en Joyce hebben samen 2 kinderen; Lex van 3 en Milou van 4 maanden. Thuis is het altijd zoete inval, iedereen is welkom om aan te schuiven, wel handig als je zoveel te klussen hebt. Dat vindt Sam ook voor carnaval, vandaar zijn leus: schuif aan en schenk bij, leven in de brouwerij!

Adjudant Bart:
Bart is eveneens muzikant: bij de Keiendweilers, Die Lustigen Brüder en ook bij harmonie De Volharding in Aalst. Op zijn achtste is hij begonnen op trompet, maar inmiddels al vele jaren alleen nog te horen op trombone en bariton. Muziek vindt hij de mooiste hobby die er is! Hij is sinds de start van de Keiendweilers trouw lid en heeft samen met Sam Die Lustigen Brüder opgericht. Naast een vaste avond bij zijn eigen harmonie helpt Bart vele verenigingen in de omgeving muzikaal. En overal is dat een feestje, want muzikanten onder elkaar snappen het! Naast het muzikale aspect zet Bart zich ook in voor het reilen en zeilen van zijn clubjes. Fijn op de achtergrond, behalve wanneer er een dankbaar beroep op hem gedaan wordt om bij gelegenheid te dirigeren. Bart is absoluut een muziekliefhebber en heeft een scherp oor voor muziekstukken. Ook vindt hij het leuk om diverse arrangementen te schrijven.

Bart is de held van menig muzikant, hij is namelijk instrumentenreparateur bij De Blaasinstrumentenspecialist, Van Geffen in Veldhoven. Bart weet ook buiten werktijd, tijdens carnaval of op andere muzikale momenten, altijd wel een oplossing te vinden voor een kapot instrument en is niet te beroerd even naar “de zaak” te rijden om het alsnog op te lossen.

Bart is geboren in Utrecht, maar verhuisde met zijn ouders naar Waalre toen hij zes weken oud was. Een aantal jaren heeft hij ook in Eindhoven gewoond, maar hij is altijd betrokken gebleven bij het verenigingsleven in ons dorp. En met twee Limburgse ouders is het niet gek dat er van jongs af aan carnaval werd gevierd.

Sam leerde hij kennen tijdens het muziek maken op de middelbare school het “van Maerlant”. Hij is degene die Sam gevraagd heeft zich bij de Keiendweilers te voegen. Sindsdien zijn ze goede vrienden en hebben ze samen al veel optredens, carnavals, maar ook reizen ondernomen. Zo proberen ze bijvoorbeeld nog ieder jaar Woodstock der Blasmusik in Oostenrijk te bezoeken.

Bart leerde Chantal kennen tijdens carnaval en ze hebben een tijdje in Aalst gewoond. Ook spelen ze samen bij de harmonie. Inmiddels wonen zij in Waalre op de Hertenlaan en hebben ze samen een dochtertje Emma van bijna 1 jaar. Emma komt graag kijken bij repetities en optredens en zo worden de blaasmuziek en carnaval er met de paplepel ingegoten.

Hofdame Joyce, de grote liefde van Sam. Van origine ook een Eindhovense. Sam en Joyce leerden elkaar kennen op een bierproeverij en zagen elkaar daarna vaak in het speciaalbiercafé waar Joyce naast haar reguliere baan nog wat uurtjes maakte. Inmiddels zijn ze al jaren gelukkig samen en bier en feest maken een groot onderdeel uit van hun leven.

Joyce heeft ook een echt carnavalshart, met een Limburgse opa en een Weertse carnavalsfamilie was haar moeder al een echte carnavalsvierder. Ook Joyce ging daarom van kleins af aan al met haar ouders op pad in Eindhoven. De optocht, de bolhoedjes, kindercarnaval en zodra ze zelf mocht 4 dagen lang op pad. Joyce heeft ook jarenlang op het Stratumseind gewerkt en daar lange, maar vooral gezellige carnavalsdagen beleefd. Het was dus even wennen om met Sam het verenigingsleven in Waalre te ontdekken bij AWC de Keien, maar ook die carnaval heeft ze in haar hart gesloten en ze is de laatste jaren regelmatig in Waalre te vinden.

Joyce is gek op koken en dat is handig met altijd mensen over de vloer tijdens carnaval en op andere momenten. Ze werkt als consultant bij ORGfit en helpt organisaties in de publieke sector bij verandertrajecten. Van het bepalen van een nieuwe strategie tot het laten werken van een nieuw systeem, altijd met oog voor de mensen in een organisatie en het liefst maakt ze ook van ieder project een feestje.

En last but not least, Hofdame Chantal! Oorspronkelijk uit Aalst en wie kent de familie Driessen niet. Ze zijn allemaal regelmatig te vinden bij carnavalsactiviteiten (in Aalst en Waalre) en trouwe bezoekers van de optredens van de diverse kapellen waar Chantal en hun schoonzoons deel van uitmaken. Chantal speelt zelf bij de Keienkrakers en thuis met Bart is er dus altijd strijd over wie er nu bij de #besteband hoort. Jullie weten allemaal wie er de afgelopen jaren gewonnen heeft, toch? Ook speelt ze klarinet bij dezelfde harmonie als Bart. Ze hebben niet alleen een gezamenlijke passie in de muziek, maar ook in Oostenrijks/Duitse muziek. Meerdere keren per jaar gaan ze naar Oostenrijk waar de familie van Chantal veel te vinden is.

Chantal heeft een paar jaar geleden haar hart gevolgd en is gaan werken in de kraamzorg. Iedereen die haar kent weet dat ze gek is op baby’s en kinderen. Ze is nu dus ook volop aan het genieten van haar eigen dochter.  Met carnaval zet ze haar taken als moeder even deels opzij want dit speciale jaar moet goed gevierd worden!

Ze vieren dit jaar carnaval onder de leus:

Schuif aan en schenk bij, leven in de brouwerij!

We hebben een nieuwe Prins!!! Carnaval 2023-2024