Zaterdag 12 November werd in het “Huis van Waalre”, ofwel ’t Gemintehuis, tijdens een spetterende avond de nieuwe Prins en Jeugdprins en hun gevolg gelanceerd.
12 november was het dan zover, daar stonden ze dan op het podium na een knallende lancering act;

Prins Giel, Adjudant Peter, Hofdames Claudie en Sabine.

Zeer vereerd dat zij in het jubileumjaar werden gevraagd om deze carnaval in het feestgedruis voorop te gaan, maar ook dit jaar hebben zij er zeker zin in om er een knalfeest van te maken.
Deze uitdaging zijn ze met vol enthousiasme aan gegaan en hier staan ze dan te stralen.

Even voorstellen:
Prins Giel in het dagelijks leven Giel Hoefnagel.
Een Wolderse in hart en nieren, alhoewel hij weliswaar samen met zijn vriendin Claudie nog in Veldhoven woonde toen hij gevraagd werd om “de grote prins van AWC de Keien” te worden, is daar sinds een paar maanden verandering in gekomen. Zij wonen nu in Waalre.
Giel is veel betrokken met het Waalrese  vereniggingsleven, hij is sinds een aantal jaren binnen de keien actief lid van de raad van 11, vroeger met zijn broer Daan in de jeugdraad, de optochtcommissie, jubileumcommissie en zorgt hij ook dat de jeugd en de grote prinsenwagens veilig aan de optocht deel kunnen nemen op carnavalszaterdag van Aolst naor Woldere.

Ook buiten AWC de Keien is hij actief lid van het Sint Martinusgilde in Waalre. Binnen het gilde is hij begonnen als standaardruiter waar hij voor het gilde de weg vrijmaakt wanneer zij de weg opgaan. Bij het organiseren van de jaarlijkse braderie en Sint Maartensvuur kan het gildebestuur ook altijd op hem rekenen. De rijvereniging Sint Willibrordus en Vereniging voor de Jeugd draagt Giel ook een warm hart toe waar hij graag vrijwilliger of lid is. Bij deze verenigingen Kan Giel het dan ook niet laten om tot in de late uurtjes nog gezellig wat te buurten en een paar pilskes te drinken.

Buiten Claudie en de verenigingen is Giel ook vaak te vinden bij ’t Brabant Genot waar lekker in de weer is met het betuigen of trainen van paarden waar ze hem in het dorp vaak ook vaak mee tegen komen.

Doordeweeks is Giel werkzaam in Eindhoven bij Soontiëns Natuurlijk Groen als uitvoerder projecten groene ruimte en junior projectleider uitvoering natuur en ecologie waar hij het heerlijk naar zijn zin heeft om mooie projecten te maken samen met zijn collega’s waar hij altijd wel in is voor een lolletje.

Adjudant Peter in het dagelijks leven Peter Peels.
Woont in Aalst in de wijk Ekenrooi met zijn vrouw Karin Peels en heeft 2 dochters.
De schoonvader van Prins Giel en de vader van Hofdame Claudie.
Al jarenlang actief binnen AWC de Keien als lid van de raad van 11, een paar jaar als bestuurslid, nestor van de prinsen koppels en nestor van de raad van elf.
Vroeger was Peter zelf ooit jeugdprins in Eindhoven.

Peter is buiten Waalre ook zeer actief bij T.W.C. De Kempen in Valkenswaard, waar hij met grote passie zijn favoriete sport wielrennen uitoefent. Niet alleen zelf fietsen doet hij graag, hij is daar onder andere ook ploegleider van zijn damesteam, regelt Peter alle fietskleding voor de leden en is hij ook nog eens trainer van de jeugd.
Als Peter niet bezig is met AWC de Keien of De Kempen, vertoeft hij graag samen met Karin en de hondjes in hun vakantiewoning in Zoutelande.

Van oudsher komt Peter uit een echte slagersfamilie, waarbij hij het slagersvak met de paplepel ingegoten gekregen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij dan ook als slager aan het werk is gegaan. Peter is slager bij Slagerij Lelieveld in Eindhoven.

Hofdame Claudie buiten carnaval is haar naam Claudie Peels. Woont met haar vriend Giel en hond Jantje en Jopie.
Waar je Claudie tegenkomt kom je Jantje en Jopie ook tegen, want die zijn onafscheidelijk van elkaar. Dat Claudie een echte dierenvriend is blijkt niet alleen uit Jantje en Jopie, maar ook uit haar kinderboerderij die ze samen met een vriendin heeft en waar ze dan ook elke dag lekker tussen haar varkens, konijnen en geitjes te vinden is.
Claudie heeft ook al een lang verleden bij AWC de Keien. Zo is ze begonnen als dansmarietje bij de mini’s, toen door naar de midi’s en de maxi’s.
Sinds enkele jaren is ze nu trainster van de dansgardes waar ze nu lesgeeft zoals ze zelf ooit begonnen was, als trainster zit ze ook in de jeugdcommissie.
Wielrennen is ook een grote hobby van Claudie dus als ze tussen haar werk, de dieren en de keien een gaatje kan vinden klimt ze graag op de renfiets.

Claudie heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Van kleins af aan heeft ze het maken van kleding altijd erg interessant gevonden. Na het afronden van haar coupeuse opleiding is ze dan ook haar eigen naaiatelier begonnen “Naaistudio Claudie” waar ze zich bezighoudt met het ontwerpen en maken van lingerie en badmode, bruidsmode, carnavalskostuums en theaterkleding. Verschillende jaren zijn er door Claudie al prinsenkoppels in een mooie outfit gestoken, met als klapper natuurlijk het kleden van het koppel van dit jaar waar ze zelf deel van uit maakt.

Hofdame Sabine de meeste zullen haar beter kennen als Sabine Daris.
Samen met haar verloofde Kees en 3 zoontjes woont Sabine in Bergeijk.
Sabine is natuurlijk met een paar jonge kinderen druk in de weer, soms komen daar ook nog een paar jonge hondjes bij als hun honden weer een nestje pups hebben. Ze nodigt Claudie dan met een smoesje uit om naar de pups te komen kijken.
Ook Sabine kent al een ruime geschiedenis bij AWC de Keien, zo is ze ook ooit begonnen bij de mini’s als dansmarietje en toen door naar de midi’s en maxi’s, en ook Sabine is trainster geweest bij de dansmarietjes. Niet alleen Sabine heeft al eens op het podium gestaan bij AWC de Keien maar haar vader Hans Daris en opa Giel Hezemans hebben daar ook al eens gestaan als Prins.

Maar natuurlijk kennen we Sabine ook van de Wolderse Wever waar ze altijd met haar ouders Hans en Jacqueline en broer Stefan ons op een gastvrije manier heeft ontvangen.
Vanuit de Wolderse wever en nu nog steeds zet Sabine zich ook in voor de mooie dingen die Waalre heeft, zoals de kermis, kerstmarkt, herdertjestocht en de levende kerststal.
Sabine heeft voor het sluiten van de Wever de opleiding huisarts assistente afgerond, en is nu werkzaam bij huisartsenpraktijk van Sambeek in Waalre.

In dit mooie jaar gaan we de schade van afgelopen jaren waarin AWC de Keien het zonder grote prins heeft moeten doen, dubbel en dwars inhalen met Prins Giel, Adjudant Peter en Hofdames Claudie en Sabine voorop in de polonaise.

We hopen iedereen te zien feesten op een van onze mooie evenementen zoals de familiemiddag, en natuurlijk de optocht met de prijsuitreiking.
Tot snel in onze residentie De Oude Toren, Huis van Waalre of andere plekken waar we gegarandeerd zorgen voor een knallend feest: DEES JOAR OP VOLLE KRACHT!

We hebben een nieuwe Prins!!!