Op 17 mei 2021 heeft onze burgemeester Jan Brenninkmeijer afscheid genomen van onze mooie gemeente Waalre.
Tijdens zijn afscheid is hem, door ons, de volgende tekst, carnavalesk ambtsketen en video overhandigd:

Lieve Jan,

Vandaag nemen we formeel afscheid van jou als onze burgemeester. In jouw ambtsperiode ben je een echte burgervader geworden. Vanuit jouw Bossche achtergrond draag jij Carnaval in al zijn facetten een warm hart toe. Niet alleen tijdens het feestgedruis, maar ook tijdens die momenten die van Carnaval zo’n mooi traditioneel gebeuren maken. Die momenten waarop je beschouwend met je geliefden, vrienden en bekenden naar het leven kijkt en constateert dat het eigenlijk altijd wel een beetje Carnaval zou moeten zijn. Voor jou Jan is dat ook eigenlijk zo.  Vrolijk en optimistisch en ogenschijnlijk onbezorgd marcheer jij door het leven. Een levenshouding die afstraalt op jouw omgeving. Overal waar jij kwam, en dat was op vele plaatsen en vele momenten, werd het een beetje feest. En vanzelfsprekend probeerde jij ook jouw eigen stempel te drukken op het Wolders Carnaval. Jij was niet van de polonaise, hossen was de enige echte Carnavalsbeweging. Muziek van onze kapellen vond jij prachtig, je genoot zichtbaar van hun klanken en heel speciaal de traditionele meedein-carnavalskrakers. Ook jouw live-vertolking van het Bossche Carnavalslied tijdens Kei Muzikaal is legendarisch en uniek. Jouw 17 voorgangers van hebben we nooit zien of horen zingen tijdens een Carnavalsevenement.

Voor al jouw verdiensten voor AWC de Keien ben je in 2019 benoemd tot Heer der Keien. Dit vanuit de gedachte dat jij “tot in de eeuwigheid” het gedachtegoed van AWC de Keien zou bewaken. Deze taak gaat overigens gewoon door, ook al ben je geen burgemeester van Waalre meer. We hopen namelijk dat Waalre nog lang in je hart blijft zitten en dat we nog langer van je aanwezigheid mogen genieten. En dat geldt zeker ook voor jouw lieftallige echtgenote Francion, die we gelukkig ook op de meeste momenten mochten begroeten.

Jan en FrancoiHij voelde zich heel snel thuis
in ons prachtige Kempenland.
Waalre was zijn haven,
en het werd een hechte band.

Motor van de Wij Waalre,
’n dorpsdiner zag het licht.
Groot promotor van het verenigingsleven,
liefde op het eerste gezicht.

Je hebt ons dorp omarmd,
met een passie ongehoord.
Dank voor al die jaren,
Je blijft gelukkig wel in Waalre…binnenboord

Dank je wel Jan en Francion!

(Samenvatting en livestream van het afscheid van Jan is terug te zien via de website van de Gemeente Waalre).

Afscheid Burgemeester Jan Brenninkmeijer