Geachte Burgemeester Brenninkmeijer, mevr. Brenninkmeijer, Prins Ruud d’n Urste en adjudanten Bart en Ruud, jeugdprinses Sanne en adjudante Isa,
Lieve familie Vos,
Beste Gérard Vos-penningdragers, Keien, Kei-innen en Kiezelkeikes,

Zoals elk jaar is het voor ons, het bestuur van AWC de Keien, weer een enorme eer om de Gérard Vos penning te mogen uitreiken.

De Gérard Vos Penning, een onderscheiding genoemd naar één van onze oprichters, Gérard Vos, en bedoeld als blijk van waardering voor een persoon, een groep of instelling, die zich gedurende langere tijd, geheel belangeloos inzet of heeft ingezet voor de Wolderse samenleving. Deze uitreiking moet dan ook gezien worden als het uitspreken van dank en waardering van onderaf, vanuit het verenigingsleven zelf!

Vooral bij de zaken die vanzelfsprekend zijn (en dat zijn er veel in een vereniging), wordt vaak vergeten dank je wel te zeggen of om een compliment te geven.

Dit jaar heeft het bestuur van AWC De Keien besloten om de Gérard Vos Penning uit te reiken aan meerdere personen, mensen die vrijwilligerswerk met de paplepel ingegeven hebben gekregen. Fijne eerlijke mensen die ‘deze paplepel’ ook weer doorgeven aan de volgende generatie en de generatie daaropvolgend.
Brabanders die de Wolderse gezelligheid en gastvrijheid als geen ander kennen. De deur staat altijd open, privé en zakelijk!

Enkele woorden die passen bij deze mensen … Bij dit gezin:
Harde werkers
Goed gebekt
Initiatiefrijk
Temperamentvol
Een lach en een traan
Hebben een eigen mening
Altijd in voor een feestje
Meedenkend
Gewoon verrekkus goei mensen

Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dorp.

Als ik nu aangeef wat ze allemaal gedaan hebben voor ons Woldere, dan wordt het waarschijnlijk al heel gauw duidelijk om wie het gaat, en in dit geval welk gezin het betreft!

Jeugdraadslid
Raad van 11
Meest gesnapte
Dansmarietje
LTA & LTP
Herdertjestocht
Auw Prinsen
De Levende Kerststal
Adjudant van AWC de Keien in 1994 en 2001
Kermis
Biljarten voor het Goede Doel
Jeugdprins in 2003
De Slepers
Prins van AWC de Keien in 1998
Dansgardetrainster
Hoge Raadslid
Gastheren en dames van onze Residentie de Wolderse Wever
Dit gezin met als motto: Het moet een geintje blijven!

Dit jaar gaat de Gerard Vos Penning naar de familie Daris! Kom naar voren Hans, Jacqueline, Stefan, Sabine en Sander!

Uitreiking Gérard Vos penning 2020