Geachte Burgemeester Brenninkmeijer, Prins Luuk, Jeugdprinses Claire, adjudant Jeroen en jeugd-adjudante Jet.
Lieve familie Vos,
Beste Gérard Vos-penningdragers, Keien, Kei-innen en Kiezelkeikes,

Zoals elk jaar is het voor ons, het bestuur van AWC de Keien, ook weer een enorme eer om de Gérard Vos penning te mogen uitreiken.
Na vorig jaar volledig verrast te zijn, mag ik deze zeer gewaardeerde onderscheiding dit jaar weer zelf inleiden en uitreiken J.

De Gérard Vos Penning, een onderscheiding genoemd naar één van onze oprichters, Gérard Vos, en bedoeld als blijk van waardering voor een persoon, een groep of instelling, die zich gedurende langere tijd, geheel belangeloos inzet of heeft ingezet voor de Wolderse samenleving. Deze uitreiking moet dan ook gezien worden als het uitspreken van dank en waardering van onderaf, vanuit het verenigingsleven zelf!

Vooral bij de zaken die vanzelfsprekend zijn (en dat zijn er veel in een vereniging), wordt vaak vergeten dank je wel te zeggen of om een compliment te geven.
En hij, zij of ZIJ (meervoud) verdient/verdienen heel veel complimenten. Deze persoon of misschien wel personen zijn in onze gehele gemeente actief:

Een greep uit de organisaties waar hij, zij of ZIJ (meervoud) bij betrokken zijn of waren:
Torentutters, Nachtegalen, Vrijwilliger RSZK, Gilde in Aalst, Tuinonderhoud pastorie, Kerkhofmedewerker, Drumband, Buurtbus, Repair cafe, mantelzorger, Harmonie Juliana, Kempener Pop,Efkes Schruwwe, DVS hockey, Jongerenkoor, Muziek in onze kerken, Jeugdweek, EHBO Waalre, Voedselbank, Nordic Walking Waalre, Aalst Waalre Belang, Actiecomité “Hou het Klooster open’, Keiendweilers en AWC de Keien

Zoals u hoort is het onmogelijk dat dit één persoon is, wij willen daarom dit jaar de Gérard Vos Penning uitreiken aan een familie, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, inclusief kouwe kant van Jack, Ciska Van der Aalst-van der Laak!
Frans, Arno, Jan, Willemien, Harrie, Rini, Anja, Liesbeth, Geert en Jacintha, de kouwe kant, kinderen en kleinkinderen, kom naar voren.

Dat wat jullie als familie voor onze Waalrese gemeenschap doen is ongelofelijk, dank je wel!
En een nog grotere dank dat jullie generatie op generatie deze maatschappelijke betrokkenheid doorgeven, chapeau!
Mag ik onze Grootvorst Albert Vos uitnodigen om de familie van der Aalst de penning op te spelden en een bloemetje te overhandigen.

Graag willen we bij jou, Willemien, de oudste zus, de penning opspelden, niet alleen, omdat je de moeder overste van de familie bent, maar ook omdat je leeft, wat een gerucht zeg, “hedde ’t al geheurd Willemien Klijs is dood”, ongelofelijk, maar gelukkig is er niets van waar en dat zal heul Woldere nu zien 😉 !!!

(alle foto’s van deze avond zijn terug te vinden via: Foto’s)

Uitreiking Gérard Vos penning 2018