Beste keien, kei-innen, kiezelkeikes, kei-innekes en alle andere inwoners van keiengat.

Dit jaar is er een uniek jeugdkoppel bij AWC De Keien. Voor de eerste keer in het bestaan van AWC De Keien is er een jeugdprinses en adjudante. Zij gaan dit jaar het jeugdcarnaval voorop onder de naam Prinses Claire en Adjudante Jet. In het dagelijks leven Claire van den Biggelaar en Jet van Zon.

Claire is (nog) 11 jaar en geen onbekende binnen de vereniging. Ze heeft een broertje Mike die zijn tweede jaar als jeugdraadslid in gaat. Claire zit al jaren bij de dansgarde van AWC De Keien. Eerst bij de mini’s en nu bij de midi’s. Ze zit in de brugklas van Were Di in Valkenswaard. Haar hobby’s zijn hockey bij HOD in Valkenswaard en dansen bij de dansgarde. Claire is heel actief en houdt van bakken. Ook is zij een organisatie talent in de dop en houdt van feestjes, dansen en muziek. Stil zitten is geen optie. Ze heeft een hond (Candy) en konijn (Koosje) als huisdier waar ze heel dol op is.

Jet is ook 11 jaar en is ook geen onbekende binnen De Keien. Haar oudere broer Jan was actief als ‘zwerfkei’ en haar zus Julia danst bij de maxi’s. Zelf danst Jet, net zoals Claire, bij de midi’s. Jet zit in groep 8 van basisschool De Wilderen en heeft naast dansen ook skate-boarden en knutselen als hobby. Ze is graag buiten actief en ook Jet houdt van feestjes, dansen en muziek.

“Wij hebben er samen veel zin in. We hebben genoten van alle voorbereidingen en geheime afspraakjes en uitstapjes. Nu is het fijn dat we eindelijk in de openbaarheid kunnen treden.
Samen met de dansgardes, jeugdraad, de kappellen Kei Hard, Keienkraôkers en Keiendweilers en de jeugdcommissie gaan we er een geweldige jeugd carnaval van maken. Wij nodigen de hele jeugd van het Keiengat uit om dit jaar samen met ons een mooi feestje te bouwen.
En dat alles onder onze leus:
Keiengat op zijn kop, met twee meiden aan de top.
ALAAF.”

Nieuw!!! Jeugdprinses Claire en Adjundante Jet