Afgelopen zaterdag 12 november vond in Het Klooster het prinsenbal bij AWC de Keien plaats. Met een vol programma werd naar het hoogtepunt van deze avond toegewerkt: Wie wordt de nieuwe Prins der Keien.

Vooraf gegaan door een bijeenkomst van keiensponsoren liep de zaal snel vol terwijl Kei-hard, de Keienkraôkers en de Keiendweilers afwisselend voor de muzikale ondersteuning zorgden. Ook onze zusterverenigingen De Baltrappers en De Torentutters waren aanwezig.  Zoals gebruikelijk werden eerst enkele protocolaire handelingen verricht!

De inimini’s zorgden voor een ontwapenend eerste optreden van de diverse dansgardes, die deze avond allen lieten zien weer spetterende dansen ingestudeerd te hebben.

Het carnavalsjaar zat er op voor jeugdprins Stan en adjudant Rick en even later ook voor Prins Pieter d’n Urste en adjudant Sander. Bedankt mannen. Het was een prachtig jaar!!!
Na een leuke act waarin het feestteam op zoek ging naar een nieuwe voorganger van de jeugdraad werden Lars van den Heuvel en Tim Wels gepresenteerd als jeugdprins en adjudant!  Dat zal een feestje worden met deze mannen en hun leus: Met ons 2 aan het hoofd, wordt jullie een knallend carnaval beloofd.

Om elf over elf werd er plots midden in de zaal ge-breakdanced door Backstage. Op de tonen van Michael Jackson volgde een spectaculair optreden waarna de nieuwe Prins van de Keien achter een groot doek schuil ging. En toen het doek viel waren daar plots Prins Twan en adjudant Tom. Afkomstig uit twee kapellen weten Twan Hartjes en Tom van der Aalst als geen ander hoe een feestje gemaakt moet worden. Getuige ook hun leus: Een podium of een tent, dit jaar ben ik de dirigent!
Het bleef nog gezellig tot het eind, een goede aftrap van het carnavalsseizoen 2016/2017.
Klik voor alle foto’s: Prinsenwissel 2016

Onze Keienkraôkers

 

Onze Inimini’s

 

Stan en Pieter bedankt!

 

Jeugdprins Lars d’n Urste en adjudant Tim

 

Onze dansgarde

 

Prins Twan en adjudant Tom

 

Verslag prinsenwissel 2016