Ondanks het geheel gerenoveerde sportpark in Aalst is het slecht gesteld met de conditie van de Baltrappers. Na een zeer geslaagde sportochtend tussen AWC De Keien uit Waalre en CC De Baltrappers uit Aalst op carnavalsdinsdag 2014 durven de Baltrappers deze confrontatie in 2015 niet aan. Naar verluidt is conditiegebrek de voornaamste reden voor de afmelding van de Baltrappers.

De Keien, die recentelijk zijn teruggekeerd van een hoogtestage in de Alpen, betreuren de kwestie en hopen dat het snel beter zal gaan met de fysieke gesteldheid van hun tegenstander.
Als gevolg van een glansrijke overwinning van het Keien-team in 2014 gaat het gerucht de ronde dat angst bij de Baltrappers tevens een van de spelbrekers is.

Desondanks hopen de Keien op een sportieve revanche. Een overwinning van de Baltrappers, die zich al jaren in de positie van underdog begeven, lijkt echter ook in 2015 zeer onwaarschijnlijk.

Op de foto is het team van AWC De Keien klaar voor de sportieve confrontatie met CC De Baltrappers. Geert Verkuijlen ontbreekt op de foto, hij is herstellende van een bier-tap-arm.

Nieuw sportpark Aalst werpt vruchten nog niet af