Dit jaar gaan we alweer voor de 23e café-camping de Volmolen op de grens van Waalre en Riethoven. Al die jaren ontmoeten de prinsen van Waalre en Riethoven met hun gevolg elkaar, elk jaar opnieuw, aan de oevers van de Dommel om elkaar op een originele wijze de hand te schudden.
Het is een geweldig mooie traditie om bij de start van het carnavalsweekend de verbroedering tussen De Keien uit Waalre en De Bremspoersen uit Riethoven op een originele manier te onderstrepen.

Het initiatief tot deze ludieke gebeurtenis is destijds genomen door Cor van Grootel uit Riethoven en Hein Velter uit Waalre, beiden enthousiaste carnavalsvierders en lid van respectievelijk De Bremspoersen en De Keien.

Dit jaar ontmoeten de beide verenigingen elkaar op vrijdag 13 februari om 19.00 uur zoals altijd aan de oevers van de Dommel bij café-camping De Volmolen. Door middel van het traditioneel handen schudden van weerszijden van de Dommel worden de jarenlange vriendschapsbanden tussen de 2 carnavalsverenigingen op een ludieke wijze opnieuw bevestigd.

Tevens wordt in vriendschappelijke samenwerking met de Dommelsche Bierbrouwerij door de beide prinsen officieel het allereerste vat bier van carnaval 2015 aangeslagen.

Deze traditionele feestelijke gebeurtenis mag u niet missen. Weer of géén weer, iedereen, jong en oud, die het carnavalshart op de goeie plaats heeft zitten is dan ook van harte welkom om de start van carnaval 2015 op vrijdag 13 februari om 19.00 uur te komen meebeleven aan de oevers van de Dommel bij café-camping De Volmolen en aansluitend in het café. Zoals elk jaar wordt het weer een echt Riethovens/Waalres carnavalsfeest !

Handreiking De Keien en De Bremspoersen