1 Start v d Keiendweilers 2001

2 Ieder speelt zijn eigen rol

3 Carnaval en de kerk

Het eerste feest, dat we in het nieuwe jaar met z’n allen vieren is carnaval. We zijn er hard aan toe om de wintertijd wat op te vrolijken. Een paar dagen lachen doet ons goed. Meestal is het in de kerk ernst geblazen, maar van huis uit zijn we een lachende kerk! Daarom is de carnavalsvierder in de Wolderese kerk even welkom als de Ieden of Sinterklaas.

Lachen kun je pas, als je iets door hebt, als je ergens mee kunt leven. In Waalre wordt veel gelachen. Dat is een teken, dat de pijn even weg is. Lachen is iets anders dan uitlachen. Dan wordt er gestreden en geleden.

Carnaval is een tijd van lachen. De gezelligheid ligt niet onder de grond begraven, gaat ook niet in de hemel bewaard voor later, maar ligt gewoon in Woldere midden op straat en in de kroeg. Carnaval is ontstaan als hartversterkertje voor de sobere vastentijd. In de vastentijd wordt ons verteld wat ze daarboven graag willen, maar waar wij er beneden veel moeite mee hebben. Met carnaval krijgen we te horen, wat ze hierboven graag zien en waar we zelf ook geen hekel aan hebben, dat we lief moeten zijn voor elkaar.

Onze Lieve Heer houdt van lachende, dankbare mensen, die niet gewichtig doen. Iedereen heeft genoeg aan een boerenkiel. Toen we geboren werden, hadden we niks aan en als we doodgaan kunnen we niks meenemen. Het is maar zo kort, dat we d’r zijn.

Waarschijnlijk lopen we dit jaar met carnaval voor het laatst door Woldere en lopen we volgend jaar door Waalhoven over het kerkenpad of het Bels lijntje. Of blijven we met z’n allen staan klungelen op de O.L. Vrouwedijk? Aan goeie praat geen gebrek. De kwaaie bewaren we voor later. Woldere, alaaf!

Pastoor A. van Beers

4 Jos Klep (Jos Verbeek) gleuft het wel als postbode.

5 Familie Vos, gezellig samen op de foto.

6 Ad Dams al jarenlang voorzitter en organisator v d optocht.

7 Jeugdprins Mike en Adjudant Sven, Hofdames Dewi, Yinte en Lois (The Big Five) en een lachende raad van Elf.

8 Midi’s 2001

9 Als “Hollandse Nieuwe” (Janske v Barschot) in de haringkar in de optocht van 1990.

10 Judith met haar “Hollandse Nieuwe.”

11 De Vereniging v d Jeugd geeft elk jaar acte de préséance bij de Prinsenreceptie v d Keien. De voorzitter Jan v Zon spreekt de Prins toe en de zelf bedachte en gemaakte onderscheidingen verstopt in dozen en plastic tassen worden na de act / toespraak uitgereikt. Het zijn echte collectors items.

12 Drie trouwe Keiendweilsters vanaf het begin zijn ze erbij Aukje Zeegers, Sandra v Tongeren en Marloes Hermans.

13 Vier Oud-Prinsen als fotomodellen, Jan Weemers, Rob v d Biggelaar, Jan Coppelmans en Jeroen Waterschoot.

14 Kleurrijk!

15 Prins Jos (Jos Verbeek) 2009

16 Jeugdprins Bart Vos 2009

Ik weet meer over deze foto’s dan jullie beschrijven en vul daarom dit formulier in.

Naar Doek 1
Naar Doek 2
Naar Doek 3

Terug naar Triangel 11 Locatie: Het Huis van Waalre

Terug naar Carnaval in de Keikert

 


Carnaval in de Keikert!
Een idee van het bestuur van AWC de Keien.
Samengesteld door Betsy Somers, Judith van Barschot, Jacqueline Bouwmans, Cor Sprengers, Margot Verhoeven en archivaris Ad Zegers
En nog veel meer vrijwilligers.
Alle foto’s zijn aangeleverd door diverse (meestal niet te achterhalen) fotografen.
Jaqueline van de Weijer (Pink Lama) heeft de fotodoeken ontworpen, Bart van de Weijer heeft de website gemaakt.
De fotodoeken zijn gedrukt door Drukkerij Spapens, de 3hoeksborden geleverd door JouwWoonplaatsindePicture en geplaatst door Plezier & Vertier.
Realisatie mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Waalre en Rabobank de Kempen.
(c) 2020-2023