Op 10-11-2023 hebben we in de Volmolen afscheid genomen van CV de Torentutters, onze voorzitter heeft de volgende tekst uitgesproken:

Wat is het lang geleden… 23 mei 1963… CV de Torentutters werd opgericht door Jan van Hoek, Hein Rutter, Guus Konings, en Piet Wouters.
Zij danken hun naam aan het feit dat men de Oude Toren als uitvalsbasis (residentie) had. En daar werd bier getutterd.

1963… dat is 60 jaar geleden… en nu staan we hier…

In sept 1966 werd AWC de Keien opgericht…

En toen is het gezeik begonnen, er was vaak een leuke rivaliteit tussen de Tutters en de Keien, maar soms was het ook niet leuk.
Dan ging het over de optocht, over wie er op 11/11 mocht openen, over locaties, over wachten tijdens recepties, over herrie, over van alles en nog wat.

Maar… gelukkig waren er ook veel mooie momenten; de bekendmakingen van de nieuwe prins, zittingsavonden, tijdens de sleuteloverdracht, bij elkaar op receptiebezoek gaan, of gewoon tijdens carnaval, maar ook de verbroedering van afgelopen jaar tijdens de dinsdagochtend, dat was een mooi feestje.

Het afgelopen jaar ben ik als vicevoorzitter van de Keien een keer aangeschoven bij de bestuursvergadering van het nieuwe bestuur van de Torentutters, we bespraken de receptie en maakten goede afspraken, het gedoe van vroeger moest maar eens afgelopen zijn en samenwerken daar waar we kunnen zou het nieuwe normaal worden.
De Tutters hadden er ook zin in, waren nog wel op zoek naar een nieuwe prins, maar op dat moment leek het voor komend jaar goed te komen.

Helaas kregen we in de zomervakantie te horen dat ze er mee gingen stoppen. Ik heb respect voor het bestuur van de Tutters om te komen tot het moeilijke besluit om er mee te stoppen. Je hebt als bestuur soms moeilijke beslissingen die niet iedereen snapt, maar dit is wel een moeilijke beslissing. Ik merkte ook bij ons in het bestuur een soort van wow… das een heftige beslissing.

Zoals zoveel verenigingen liepen ook de Tutters op tegen o.a. het gebrek aan vrijwilligers. Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor meer verenigingen. Laten we allemaal werken aan het in stand houden van de mooie verenigingen die we in ons dorp hebben, niet alleen carnavalsverenigingen, maar alle verenigingen, bij deze doe ik de oproep aan iedereen om je te blijven inzetten in vrijwilligerswerk.

Er waren natuurlijk ook nog andere problemen maar die gaan we nu niet bespreken.

Eind van de zomervakantie werd ik gebeld door Patty, of wij de zittingsavond willen overnemen. Daar werd ik door verrast! Ik heb die avond vaak gefotografeerd en genoot van alle tonpraters en gezelligheid.

We zijn dan ook dankbaar dat we deze avond mogen overnemen en gaan er voor zorgen dat het net zulke mooie avonden worden zoals ze bij jullie waren.

De Torentutters, ik, wij gaan jullie missen, ik hoop dat jullie ondanks alles tijdens carnaval niet thuis blijven zitten maar komen kijken naar de optocht, misschien wel meelopen met de optocht? En daarna carnaval vieren, bij ons, maar natuurlijk ook bij de Baltrappers en Boerenbruiloft. Carnaval is voor iedereen en iedereen is welkom om carnaval te komen vieren.

Wij (AWC de Keien) heeft een mooi straatnaambordje als cadeau gegeven, tijdens de carnaval staat deze tussen de Doelen en de Kerk om de Torentutters altijd te herinneren.

Afscheid CV de Torentutters