Op 22 januari jl. is in Waalre bij de online prinsenlancering van AWC de Keien Mike van den Biggelaar tot jeugdprins benoemd voor het komend carnavalsseizoen. Samen met zijn adjudant Sven de Haze en hofdames Dewi Feller, Loïs van der Looij en Yinthe Wijnen gaat Mike de scepter zwaaien over het jeugdcarnaval van Keiengat. Het is uniek bij AWC de Keien dat er een gezelschap van 5 jeugdleden benoemd is, maar het past geheel in het 5e lustrum jaar van de vereniging. Deze vijf feestbeesten hebben kei veel zin om er een knallend carnaval van te maken. Ze zullen iedereen uitnodigen om mee te feesten.

Even voorstellen:

Jeugdprins Mike, in het dagelijks leven Mike van den Biggelaar is 11 jaar en zit in groep 8 van Basisschool De Wilderen in Waalre. Mike heeft 1 zus Claire die jarenlang bij de dansmarietjes heeft gedanst en zelf jeugdprinses is geweest bij de vereniging. Carnaval vieren doet Mike al sinds zijn geboorte. In zijn kinderwagen ging hij al mee in de optocht en sindsdien heeft hij geen enkele carnavalsdag gemist. Mike voetbalt fanatiek bij RKVV Waalre en speelt trompet bij Harmonie Juliana. Mike is superblij dat zijn langgekoesterde droom om jeugdprins van AWC De Keien te worden is uitgekomen. Samen met Sven, Dewi, Loïs en Yinthe heeft hij kei veel zin in dit carnavalsseizoen!

Adjudant Sven, In het dagelijkse leven Sven de Haze.

Sven is 12 jaar in zit in groep 8 van basisschool de Wilderen in Waalre. Sven heeft 1 oudere broer Jan, hij is al door het leven gegaan als Jeugdprins Jan. Sven heeft vele hobby’s zoals voetballen, buiten spelen, carnaval en dieren maar ook is hij erg creatief en maakt hij graag dingen van hout. Sven kijkt er enorm naar uit om samen met Prins Mike en Hofdames Lois, Dewi en Yinthe voorop te gaan in het speciale jubileumjaar van AWC de keien en er een groot feest van te maken…ik heb er zin in !! we zullen doorgoan!

Hofdame Dewi, In het dagelijkse leven Dewi Feller.

Dewi is bijna 12 jaar en is na de basisschool tijd op basisschool de Wilderen in Waalre begonnen op het Weredi in Valkenswaard waar Dewi het enorm naar haar zin heeft. Dewi woont met haar ouders Tommy en Monique, zusje Gigi en hondje Baco in de Reelaan in Waalre. Dewi houdt enorm van Shoppen, tik toks maken en bellen/snappen met haar vriendinnen. Verder maakt Dewi ook deel uit van de dansmarietjes waar zei met veel passie danst samen met de groep. ‘ik heb ontzettend veel zin in komend carnavalsjaar, om met de meiden waarmee ik van kleins af aan heb gedanst hofdame te zijn’ . ‘Ik vind het zeer bijzonder om bij dit unieke vijftal te horen in het jubileumjaar van AWC de Keien. Alaaf !

Hofdame Yinthe, in het dagelijks leven Yinthe Wijnen. Yinthe is 12 jaar en sinds een aantal weekjes brugklasser op het Weredi drie. We wonen met veel plezier in de Daslaan in Waalre.Haar hobby’s zijn dansen bij de dansmarietjes en leuke dingen doen met vriendinnen. Yinthe is vooral goed in shoppen. Yinthe heeft een zusje Pipp die ook danst bij de dansmarietjes en een broertje Zeb die niet kan wachten totdat hij bij de jeugdraad kan. Yinthe houdt onwijs veel van sushi, daar kunnen we haar voor wakker maken!!Yinthe heeft er kei veel zin in om met haar 5tal er een kei leuke carnaval van te gaan maken, ze hoopt iedereen daar te zien.  Met z’n 5-en bij elkaar, gaan we feesten dit jubileumjaar!

Hofdame Loïs, in het dagelijkse leven Loïs van der Looij. Loïs is 12 jaar oud en zit in de brugklas van het Weredi. Loïs heeft een oudere broer Stan en oudere zus Zoë. Stan heeft in de jeugdraad gezeten en Zoë jaren gedanst bij de dansmarietjes. Loïs heeft verschillende hobby’s zoals dansen bij de dansmarietjes, maar is ook fanatiek voetbalster tussen de jongens bij RKVV Waalre. Ze is daarom ook vaak te vinden op het voetbalveld. Loïs heeft enorm veel zin om met prins Mike en adjudant Sven en hofdames Yinthe en Dewi een mooie en gezellige carnaval van te maken.

Ze vieren dit jaar carnaval onder de leus: Met z’n 5-en bij elkaar, gaan wij feesten dit jubileumjaar!

We hebben een nieuwe jeugdprins!!! En nog veel meer!!!