Zaterdag 13 februari vanaf 18.11 uur de livestream: (Onder de livestream het recept!)

Heb je het gerecht gemaakt, maak een mooie foto van jou samen met het gerecht en stuur die naar: info@keien.nl

Kapsalon ‘gezond’

Ingrediënten 4 personen (alles in ons durp te koop) :

1 kg vastkokende aardappel (mag ook 800 gr ovenfriet zijn)
4 el (olijfolie)
300 g kipdijfilet
3 tenen knoflook
2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus (verkrijgbaar bij AH)
1 el Mayonaise
1 tl Sambal Oelek
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
100 g kaas jong belegen 20+
200 g snoepgroente tomatenmix
1/2 komkommer
75 g veldsla

Keukenspullen:

  • Bakpapier (voor op de bakplaat)
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24
  • Ovenschaal

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd ondertussen de ongeschilde aardappelen in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de helft van de olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de kip in reepjes van een 12 cm. Snijd 4/5 van de knoflook fijn en meng samen met de al-andaluz, de rest van de olie, peper en eventueel zout door de kipreepjes. Laat 10 min, marineren.
  3. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng samen met de mayonaise en sambal door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipreepjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Rasp de kaas. Schep de friet in de ovenschalen om en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi met de kaas en laat 10 min. gratineren in de oven.
  4. Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Neem de schalen uit de oven en verdeel de veldsla, tomaatjes en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus. Lekker met extra sambal.

Combinatietip: Lekker met extra sambal.

“Na wat borrels wil je niets liever eten dan de kapsalon. Maar we houden het met deze variant nog een béétje gezond.”

Lekker Plekken & Smekken livestream en receptuur