Carnaval in betere tijden Optocht 2020
Carnaval in betere tijden Optocht 2020

Een groot aantal verenigingen, dorpen en steden heeft inmiddels laten weten dat carnaval 2021 niet zal worden gevierd zoals we het gewend zijn. Mensenmassa’s, volle zalen, luidkeels zingende feestvierders en de polonaise; in het komende carnavalsseizoen zal dit alles niet mogelijk zijn. Moeten we daarom carnaval 2021 maar overslaan? Nee, natuurlijk niet! Kerstmis, Oud en Nieuw en Pasen gaan toch ook gewoon door!

Juist in deze tijd willen wij ons als vereniging laten zien en een glimlach op de gezichten van mensen toveren. Saamhorigheid, verbinding, Aalst en Waalre en ook samen met onze zuster carnavalsverenigingen de Baltrappers, de Torentutters en de Boerenbruiloft in Aalst/Waalre carnaval – op gepaste wijze – te gaan vieren.

Maar in welke vorm gaat AWC de Keien er dan toch voor zorgen dat carnaval 2021 voor iedereen een onvergetelijk indruk achterlaat? AWC de Keien staat erom bekend dat ze graag in uitdagingen denkt in plaats van problemen.

Allereerst kan iedereen op “dun elfde van dun elfde” kennismaken met Alaaf TV. Een maandelijks online-programma waarin we iedereen meenemen in de carnavalsgebeurtenissen in Keiengat en Ballegat. Verrassende optredens, spannende verhalen en humoristische bijdragen van bekende carnavalsvierders zorgen voor een stralende glimlach op ieders gezicht in de aanloop naar carnaval 2021.

Op 21 november treden Prins Ruud d’n Urste, Jeugdprinses Sanne en hun gevolg af en presenteren we een nieuwe Jeugdprins of Jeugdprinses! Dit alles zal online te volgen zijn, zodat jullie daarvan niets hoeven te missen.

Diverse commissies van AWC de Keien hebben de afgelopen maanden aan ideeën gewerkt die langzamerhand vorm krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een “omgekeerde optocht”. Ook spelen we met het idee om een carnavalscarrousel te organiseren. Een ander idee is het opzetten van een pop-up fotomuseum, een locatie waar iedereen zijn of haar mooie foto’s met carnavalsmomenten deelt. Het houden van een online carnavalsbingo staat ook nog op de planning. In de weken voor carnaval wordt het Wolders Lachblad weer huis-aan-huis bezorgd.  In deze editie zullen we zoveel mogelijk de interactie met carnavalsminnend Waalre opzoeken.

En dan begint op vrijdag 12 februari het “Feest der Feesten”. Hoe dat eruit komt te zien wordt de komende maanden duidelijk. De carnavalsmis zal gewoon kunnen doorgaan, zij het met inachtneming van de op dat moment geldende maatregelen. De geslaagde actie van vorig jaar met de carnavalsvlaggen wordt verder uitgebreid. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk huizen in het dorp bont gekleurd zijn tijdens carnaval!

Verder hebben we nog wat andere verrassingen in petto waar we jullie de komende tijd verder over zullen informeren. Carnaval 2021 wordt anders dan anders, laten we er samen een mooi feest van maken! Uiteraard binnen de regels gesteld door het RIVM en ons aller gezond verstand.

Carnaval van de agenda? Niet bij AWC de Keien!