Tanja de Leeuw

Beste Keien, Kei-ïnnen en Kiezelkeien, lieve carnavalsvierders, Prins Ruud d’n Urste en adjudanten Bart & Ruud, jeugdprinses Sanne en adjudante Isa, familie Vos, burgemeester Brenninkmeijer en mevr. Brenninkmeijer.

Welkom allemaal op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van AWC de Keien, wederom samen met de uitreiking van de Gérard Vos Penning, het overhandigen van de cheque aan het Goede Doel en uiteraard de presentatie van de 52e carnavalskrant. Veel mooie momenten op één avond!

Toen ik me aan het voorbereiden was voor deze avond, was ik me aan het bedenken wat ik graag met jullie zou willen delen? Ga ik het hebben over alle dreigingen die er in de wereld zijn, het midden oosten, verschillende machthebbers, terroristische aanslagen, al het negatieve nieuws waarbij we als goede tegenhanger wel een feestje kunnen gebruiken om onze gedachten te verzetten, carnaval, lekker even de boel de boel laten en lol trappen met elkaar!

Of ga ik het hebben over positieve energie en dat ik dat soms mis? Waarom is voor veel mensen het glas altijd half leeg en niet half vol, sterker nog waarom vul ‘m niet gewoon als ie leeg is. Je kunt alles wat iedereen zegt, schrijft of appt negatief uitleggen, maar je kunt ook het positieve eruit proberen te halen. We bedoelen het met z’n allen toch gewoon goed! Of ga ik het hebben over respect en ‘elkaar in de waarde laten’, of over belangen: het verenigingsbelang boven het eigen belang.

En toen ging mijn gedachte naar Geert Verkuijlen, onze altijd meefluitende adjudant, die helaas veel te vroeg gestorven is en dacht ik het is heel eenvoudig, een goede gezondheid dat is het aller aller belangrijkste en dat is wat ik jullie wil wensen, een mooi jaar in goede gezondheid! Een zalig en carnavalesk nieuwjaar! Alaaf!

Nieuwjaarsspeech 2020 van onze voorzitter Tanja de Leeuw