Op vrijdagavond 13 december 2019 hebben ongeveer 35 vrijwilligers, uit handen van wethouder Alexander van Holstein, een persoonlijke vrijwilligerspenning en een oorkonde van de Gemeente Waalre in ontvangst mogen nemen. De vrijwilligersavond vond dit jaar plaats in het Huis van Waalre. Ook overhandigde de vrijwilligerscommissie van de gemeente Waalre aan iedere genomineerde een bloemetje en presentje.

De bedoeling van de vrijwilligersavond was om de genomineerde vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun tomeloze vrijwillige inzet voor de organisatie waarvan zij lid zijn.

Voor onze vereniging AWC de Keien was het dit jaar anders dan anders want ipv een aantal vrijwilligers kreeg maar liefst een heel gezin de vrijwilligerspenning: de familie Peels.

Het gezin bestaat uit Peter, Karin en hun dochters Silvie en Claudie.

Zij zetten zich al tientallen jaren in voor onze vereniging, enkele van de vele taken die zij op zich hebben genomen:

Bestuurslid.
2e penningmeester.
Raad van 11 lid.
(schaduw) Nestor.
Lid van Minidansgarde.
Lid van Mididansgarde.
Lid van Maxidansgarde.
Trainster van de verschillende dansgardes.
Lid van de Jeugdcommissie.
Schminkster tijdens jeugdmiddagen.
Kassière tijdens vele carnavalsactiviteiten.
Lid van Plezier en Vertier.
Bardienstvrijwilliger.
Ontwerpster én coupeuse van diverse Prinsen- en Prinsessenpakken, zowel voor de jeugd als voor het Groot. Etc, Etc, En waarschijnlijk is deze lijst nog niet eens compleet.

Je zou het bijna niet verwachten maar ze hebben naast al dit vrijwilligerswerk voor onze carnavalsvereniging ook nog tijd over om bezig te zijn met eigen ondernemingen namelijk: Karin met haar Kaat voeding en Dieet, -Silvie met haar Silss Vermaak voor jong en oud en Sills Dance Company -Claudie met Estrella Rosa. Daarnaast zijn of waren ze ook nog sportief bezig: Silvie met dansen, Peter en Claudie met wielrennen. En ook hier, bij wielerclub de Kempen had Karin dan weer een aantal jaren een bestuursfunctie. Inmiddels is oudste dochter Silvie sinds een paar maanden naar Limburg verhuisd, maar nog steeds komt ze wekelijks terug voor het geven van de danstrainingen.

Dit keer dus geen individuen maar een volledig gezin wat wel even in het zonnetje gezet mag worden.
Carnaval is een feest voor jong en oud. Het wordt je met de paplepel ingegeven. Daardoor zijn er vaak meerdere generaties actief. Zo ook bij dit gezin. Bij alle taken/rollen/activiteiten die één van de gezinsleden op zich neemt, krijgt diegene altijd steun en hulp van de andere gezinsleden.
Claudie heeft voor de volledige jeugd van AWC De Keien komend seizoen nieuwe kleding ontworpen en gemaakt. Daarbij werd zij weer gesteund door de rest van het gezin.
Echt een gezin wat niet stil kan zitten, en daar zijn wij als AWC de Keien maar wát blij mee!

Peter, Karin, Silvie en Claudie gefeliciteerd en bedankt namens AWC de Keien.

Hieronder de groepsfoto van alle vrijwilligers die de penning hebben ontvangen. Foto gemaakt door Jurgen van Hoof.

Gemeentelijke Vrijwilligerspenning 2019