Gérard Vospenning 2013 voor Jan Brans

Op vrijdag 11 januari is de Gérard Vos-penning 2013 uitgereikt aan Jan Brans. Deze penning wordt jaarlijks uitgereikt door de Algemene Waalrese Carnavalsvereniging De Keien en gaat naar een persoon of instelling, die zich gedurende langere tijd geheel belangeloos inzet of heeft ingezet voor de Waalrese samenleving. De uitreiking van de Gerard Vospenning moet gezien worden als het uitspreken van erkentelijkheid en waardering van onderop, vanuit het verenigingsleven zelf. Dit jaar heeft het bestuur van AWC de Keien besloten deze onderscheiding uit te reiken aan Jan Brans.

Jan heeft bij wijze van spreken een voetbalhart zo groot als een voetbal. Hij is een van de grote stille krachten waar RKVV Waalre op draait. Jan is al ruim 50 jaar lid van deze vereniging en heeft door de jaren heen al heel wat werkzaamheden voor deze vereniging verricht. Zo traint, leidt en coördineert hij sinds 1973 de Waalrese voetbaljeugd.
Hij kan volgens ingewijden heel goed met jeugd omgaan en de jeugd vindt het ook geweldig om wekelijks door hem getraind te worden.
Jan was vrijwilliger bij de bouw van de tribune en verbouwing van de kantine.
Hij coördineerde een aantal jaren het ophalen van het oud papier ten behoeve van de vereniging. Hij is vanaf 2004 accommodatie beheerder en stimuleert als zodanig  onder andere iedere maandagmorgen de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden ten behoeve van de accommodatie.
Verder is hij vanaf 2007 voorzitter van de veteranen afdeling. De veteranen afdeling is echt zijn “kindje”daar regelt hij alles voor.
Naast zijn  inzet voor de voetbalvereniging, was Jan jarenlang actief als vrijwilliger bij  postduivenvereniging Nooitgedacht, onder andere in de functie van secretaris.

Vanwege zijn vele vrijwillige activiteiten is Jan in 2003 bij RKVV Waalre uitgroepen tot vrijwilliger van het jaar en heeft hij in 2010 een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Kenmerkend voor Jan is dat er altijd een beroep op hem gedaan kon en kan worden. Hij neemt diensten over of regelt vervanging. Het liefst natuurlijk op de achtergrond. Kortom een fantastische kandidaat, waar je nooit tevergeefs een beroep op doet en dus de verdiende ontvanger van de Gerard Vos penning 2013.

Uitreiking Gérard Vos penning 2013