De traditionele verbroedering

Het is een geweldig mooie traditie om bij de start van het carnavalsweekend de verbroedering tussen De Keien uit Waalre en De Bremspoersen uit Riethoven op een originele manier te onderstrepen. Bij de Volmolen op de grens van Waalre en Riethoven is de vrijdagavond voor carnaval de traditionele verbroedering. Al die jaren ontmoeten de prinsen van Waalre en Riethoven met hun gevolg elkaar, elk jaar opnieuw, aan de oevers van de Dommel om elkaar op een originele wijze de hand te schudden.

Het initiatief tot deze ludieke gebeurtenis is destijds genomen door Cor van Grootel uit Riethoven en Hein Velter uit Waalre, beiden enthousiaste carnavalsvierders en lid van respectievelijk De Bremspoersen en De Keien.


Tevens wordt in vriendschappelijke samenwerking met de Dommelsche Bierbrouwerij door de beide prinsen officieel het allereerste vat bier van carnaval aangeslagen.

Deze traditionele feestelijke gebeurtenis mag u niet missen. Weer of géén weer, iedereen, jong en oud, die het carnavalshart op de goeie plaats heeft zitten is dan ook van harte welkom om de start van carnaval op vrijdagavond om 19.00 uur te komen meebeleven aan de oevers van de Dommel bij café-camping De Volmolen en aansluitend in het café. Zoals elk jaar wordt het weer een echt Riethovens/Waalres carnavalsfeest !

In 2019 heeft KempenTV een leuke rapportage gemaakt:

Foto’s van de afgelopen jaren:

01 maart 2019 Verbroedering bij de Volmolen Waalre
24 februari 2017 Verbroedering bij de Volmolen